Care sunt cele mai bune alimente pentru ficat toamna. Ficatul este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante organe din corpul uman. Funcționarea sa este direct legată de alimentație. Acestea sunt capabile să îl ajute în funcțiile sale și să facă ca organismul tău să își îmbunătățească starea în general.
Dr. Carolyn Desiderato ne explică problema. Tot ceea ce mănânci sau bei trece oricum prin ficat. Și aici, aceste alimente îi facilitează funcțiile.
Avocado este foarte bogat în grăsimi sănătoase și oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate pentru organism. Încărcat cu nutrienți, facilitează activitatea ficatului mai ales pentru că conține glutation – un antioxidant destul de puternic care ajută în procesul de detoxifiere și curățare a organismului.
Ananasul include în compoziția sa puternica enzimă bromelaină – aceasta ajută la deblocarea ficatului de grăsimile și toxinele acumulate.
CITEȘTE ȘI: Esenţial pentru sănătatea sângelui: Care sunt alimentele bogate în fier
Printre cele mai mari beneficii pe care le puteți oferi ficatului dumneavoastră se numără menținerea unei greutăți normale și menținerea corpului hidratat. Obișnuiește-te să bei apă în locul diverselor băuturi discutabile cu îndulcitori care, inevitabil, suprasolicită ficatul.
Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt surse valoroase de vitamina E – care are funcția importantă de a preveni acumularea de grăsimi dăunătoare în ficatul dumneavoastră. Consumul unui pumn de aceste nuci pe zi previne diabetul, stimulează pierderea în greutate și chiar vă protejează inima. Pentru a vă asigura beneficiile pentru sănătate, sfatul este să consumați 30 de grame de nuci, nuci de Brazilia, caju sau migdale pe zi.
Sfecla roșie ajută la curățarea și purificarea sângelui, contribuind la producerea de nutrienți în organism, la buna funcționare și la reglarea activității ficatului.
Dacă vreți cu adevărat să vă păstrați ficatul sănătos, broccoli ar trebui să facă parte din aceste intenții. Studii separate indică faptul că aceste legume îl pot proteja de excesul de grăsime.
Studiile au arătat că consumul a două-trei cafele pe zi are efectul pozitiv de a proteja ficatul de daunele cauzate de excesul de alcool sau de o dietă nesănătoasă. Astfel, se reduce riscul de cancer la nivelul acestui organ.
Acest ceai conține un tip de antioxidanți numiți catechine. Aceștia au potențialul de a proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv a celui de ficat. Mai multe studii indică faptul că ceaiul verde îmbunătățește arderea grăsimilor, ajutând astfel la pierderea în greutate.
Ca și usturoiul, ceapa este bogată în alicină, care este foarte importantă pentru a facilita activitatea ficatului, ajutând la digestie și la eliminarea toxinelor.
Tonifică ficatul. Facilitează eliberarea bilei, care este produsă de vezica biliară; astfel, digestia grăsimilor este mai eficientă și se evită supraîncărcarea ficatului.
Lămâia este un aliment excelent pentru curățarea organismului, motiv pentru care este unul dintre fructele preferate ale ficatului. Bogată în antioxidanți, vitamina C; facilitează ficatului să formeze și să secrete mai multe enzime, contribuind la o bună digestie a alimentelor și la obținerea de mai multă energie.
Acestea sunt fructe care oferă un mare ajutor ficatului. Merele sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care scade colesterolul și elimină toxinele din organism.
Propolisul, obținut de la albine și ușor de găsit în farmacii, conține substanțe bioflavonoide care îmbunătățesc funcțiile ficatului. Astfel, ele ajută la accelerarea detoxifierii organismului.
Somonul este bogat în omega 3 – o grăsime bună pentru protejarea ficatului. De asemenea, uleiul de măsline conține omega 9 – o altă componentă benefică pentru acest organ important, potrivit actualno.com.